Cykelcomputere for at effektivisere din træning?

Teknologi og kommunikation går hånd i hånd med en cykelcomputer
En cykelcomputer er altid en god måde at effektivisere din træning på. Der findes en lang række mærker inden for cykelcomputere, som er kendte for deres kvalitet og pålidelighed. Disse mærker er: Garmin, Mio, Polar og Suunto.

Med en cykelcomputer kan du som cykelentusiast virkelig udfordre dig selv på racercyklen. Bl.a. kan du måle din nuværende hastighed samt din gennemsnitlige hastighed på cykelcomputeren, og derved kan du udfordre og presse dig selv, da computeren giver dig et mål for øje. Ligeledes kan du med cykelcomputeren foretage intervaltræning med den indbyggede distancemåling, imens du træder af sted på landevejen. Herved kan du også forbedre din toppræstation samt forbedre din kondition i processen.

En anden funktion, som en cykelcomputer også kan give dig, er en mellemtids-funktion. Med denne funktion kan du udfordre dig selv ved at køre din cykelrute flere gange for at se, om du kan forbedre din tid. Ligeledes kan du med cykelcomputerens kadence-funktion se, hvor mange omdrejninger du træder igennem på racercyklen for hver mellemtid og se, om du kan forbedre antallet af omdrejninger, du træder igennem.

Med en cykelcomputer kan du også foretage pulstræning, hvilket er rigtig vigtigt i forhold til både konditionstræning, samt hvis du ønsker at tabe dig. For at foretage pulstræning ifører du dig et pulsbælte, som vil foretage målinger af din puls, mens du cykeltræner.

Hvis du som cykelentusiast godt kan lide at køre længere ture på landevejen og ikke foretrækker at køre den samme rute igen og igen, kan det være en god ide at anskaffe sig en cykelcomputer med indbygget GPS eller kort. På denne måde kan du altid finde hjem igen efter en lang træningssession på landevejen.

Der findes selvfølgelig mange forskellige prisklasser inden for netop denne kategori. Der findes bl.a. cykelcomputere med- eller uden ledning, hvor computere med ledning som regel er billigere – dog skal du være opmærksom på, at disse computere typisk har færre funktioner. Hvis du som cykelentusiast ønsker en cykelcomputer, der kan måle hastighed, gennemsnitlig hastighed, afstand og tid, vil en cykelcomputer med ledning sagtens kunne matche dine behov.

Er du på udkig efter en cykelcomputer, findes der mange forhandlere online så som Løbeshop.dk, hvor du også kan finde et bredt udvalg af cykeltøj og andet tilbehør, som kan gøre din cykeltræning mere effektiv og behagelig. Det er dejligt nemt, da varerne leveres direkte til din dør eller stilles klar til afhentning i butikken, alt efter hvad du selv foretrækker.